Vandaag is de laatste dag van 2018! ๐Ÿ•›๐ŸŽ†
Hoewel het hele internet al vol staat met appelflappen deze dagen, kan ik het toch niet laten om ook mijn versie te delen! ๐ŸŽ๐Ÿ Dus als je vandaag nog wat lekkers wilt maken, is dit een aanrader!

Ingrediรซnten voor 6 appelflappen:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels (ik koos voor goudreinetten)
  • 1 eetlepel (bruine) basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 75 gram amandelspijs
  • ei om te bestrijken

Werkwijze:
Haal het bladerdeeg uit de vriezer zodat het vast kan ontdooien. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in hele kleine stukjes. Voeg vervolgens de basterdsuiker, vanillesuiker, custardpoeder en kaneel toe en meng goed door elkaar. Laat dit mengsel eventueel even staan om de smaken goed in de appel te laten trekken. Verwarm de oven ondertussen voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verkruimel de amandelspijs en voeg dit toe aan het appelmengsel. Leg wat van dit mengsel op de bladerdeegplakjes en vouw deze dicht tot driehoekjes. Eventueel kun je het met een vork goed dicht duwen. Leg de appelflappen op de bakplaat en doe deze in de oven voor 13-15 minuten. Eetsmakelijk, een fijne jaarwisseling en een gelukkig 2019 gewenst!