Kerstkransjes zijn al jaren mijn favoriete koekjes in december! De volle smaak en knapperige structuur maakt ze elk jaar verslavend! En je maakt ze heel makkelijk zelf, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

Ingrediënten: 

  • 75 gram boter of margarine 
  • 100 gram bloem 
  • 50 gram fijne (kristal)suiker
  • 1 ei 
  • Wat grove rietsuiker als decoratie

Werkwijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en doe deze een aantal seconden in de magnetron. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Splits vervolgens het ei en voeg een halve eidooier toe aan het beslag. De rest van het ei bewaar je voor straks. Voeg ook de suiker toe aan het deeg en kneed het tot een stevige bal. Verdeel wat bloem over je aanrecht en maak hierop de bal plat tot je een ‘lap’ heb van ongeveer een halve centimeter. Steek hier uit vormpjes. Met een appelboor kun je een gat in het midden maken. Bestrijk de koekjes met de rest van het ei en strooi hier wat rietsuiker over. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 18-20 minuten in de voorverwarmde oven! Let op! Haal je koekjes voorzichtig uit de oven, als ze warm zijn breken ze snel!

Eet smakelijk!