Nadat ik de kerstkransjes uit dit recept gemaakt had, wilde ik ook graag koekjes maken om te versieren. Dus maakte ik in plaats van kransjes, grote ronde koekjes met een glas.
Maar dan de versiering: het beste kun je daar ‘ royal icing’  voor gebruiken. Maar ik kwam er al snel achter dat in alle recepten voor royal icing eiwitten of eiwitpoeder zit. Nu eet ik liever geen rauw ei in verband met mogelijke salmonella, en eiwitpoeder heb ik ook niet standaard in huis. Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Na een hoop zoeken en proberen heb ik eigen versie van royal icing kunnen maken, met simpele ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen! 

Ingrediënten:
– 20 mililiter water
– 125 gram poedersuiker
– 1 eetlepel maizena
– snufje zout
– eventueel: voedingskleurstof en/of een aantal druppeltjes aroma 

De royal icing maak je door simpelweg alle ingrediënten door elkaar te roeren. Vervolgens kun je de icing gebruiken om afgekoelde koekjes te versieren. Hiervoor kun je een spuitzak gebruiken, maar een diepvrieszakje waar je het puntje vanaf knipt werkt ook! 
Wanneer de icing te dik is kun je wat extra water toevoegen, wanneer het te dun is een heel klein beetje maizena. 

Veel plezier en eet smakelijk!

Tip: zonder kleurstof is deze icing ook te gebruiken in een veganistisch eetpatroon.