Eén van de herinneringen die ik heb aan kerstavond toen ik een kind was, is dat mijn moeder vaak een tulband bakte. Zo eentje met allemaal gekleurde balletjes, die blijkbaar bigarreaux heten.
Daarom wilde ik in de week voor kerst ook graag een tulband recept maken en delen. Het werd deze heerlijke kaneeltulband met mandarijn!

Ingrediënten:

  • 200 gram boter of margarine op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 blikje mandarijnen

Voor de garnering:

  • 10 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel

Werkwijze:
Laat de mandarijnen goed uitlekken. Meng de boter en de suiker. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en meng tot een glad geheel. Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout boven de kom. Meng tot een glad beslag. Roer vervolgens voorzichtig de mandarijnenpartjes door het beslag en doe het geheel in een ingevette tulbandvorm (de bakspray van Dr Oetker is echt een aanrader!). Bak de tulband in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 50-60 minuten, maar check af en toe want het verschilt per oven en de grootte van het bakblik.

Laat de tulband afkoelen en zeef vervolgens de poedersuiker en kaneel erboven. Eet smakelijk!