Toen ik deze cake in m’n stories op Instagram plaatste, kreeg ik een hoop reacties van mensen die erg nieuwsgierig waren! Ik snap dat wel, want gezonde cake, wie wil dat nou niet? 🍰😍Hier volgt het recept!

Ingrediënten:

  • 300 gram appelmoes zonder suiker (je kunt dit zelf maken, of kopen in de supermarkt van Servero of Hak)
  • 200 gram havermout
  • 8 gram bakpoeder
  • 2-3 theelepels kaneel
  • 4 eieren
  • 2 (grote) appels

Het is eigenlijk heel simpel: doe alle ingrediënten (behalve de appels) in een kom en mix tot een glad geheel. Eventueel kun je de havermout vermalen tot havermeel, dan krijg je een fijnere structuur. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Roer de helft van de appel door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi het appel-kaneelmengsel erover en bak de cake 45 minuten op 160 graden.
Laat de cake na het bakken goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Eet smakelijk!