Blondies, het lichte zusje van brownies! In tegenstelling van wat je dan zou verwachten, hoort er nieteens chocolade in een blondie! Maar dit recept doen we dat lekker wel en dat smaakt héérlijk!

Ingrediënten:
– 150 gram rietsuiker
– 50 gram lichte basterdsuiker
– halve theelepel zout
– 250 gram ongezouten roomboter
– 2 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– halve theelepel baking soda
– 200 gram witte chocolade

Voeg de twee soorten suiker en het zout samen en meng dit. Smelt de boter een beetje en voeg dit al roerend toe aan de suiker. Mix dit, met de eieren erbij tot een glad geheel. Voeg vervolgens het bakmeel en de baking soda toe en meng dit tot een geheel.
Hak de helft van de chocolade fijn en de andere helft grof. Spatel alle chocolade door het beslag.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de blondie 35-40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Check met de bekende satéprikkertruc even of de blondie goed gaar is en laat ‘m dan nog 10 minuten in de oven staan, met het deurtje open. Wacht met eten tot de blondie afgekoeld is tot kamertemperatuur! En dan: genieten! Eetsmakelijk!